Thursday, 20 December 2012

Saya Okey .

5 comments:

<3, asian, asian fashion, beautiful, blonde



Assalamualaikum dan Annyonghaseyo :)

Hai ! Tengah buat ape ? Baju sekolah dah beli ? Belum ? Korang tak nak pegi sekolah ke ? hehe ..

Okey .. Saya nak ucapkan tahniah kepada calon PMR yang berjaya mengutip A   dalam PMR hari tu .. At least ada jugak A kan ? Dari pada takde langsung ? Betol tak ? Tak kira la berapa A yang korang sempat kutip .. Yang takde A tu .. Jangan la sedih sangat .. Bukan mati pun tak dapat A .. Boleh je teruskan persekolahan macam biasa ..

Aku pun bukan banyak sangat dapat A .. Boleh la .. Cukup-cukup makan je .. Tapi .. Aku tetap bangga dengan keputusan aku .. Dah aku main-main sangat masa mula-mula .. Tu je la yang aku dapat .. Padan muka .. 

Masa nak ambik result tu .. Boleh tahan jugak la jantung aku ni .. Laju je .. Dup dap dup dap .. Terketar lutut aku .. haha .. Sebab tu aku tak pegi ambik result aku .. Aku suruh ibu aku yang pegi ambik .. Takut tahu ! 

Mula-mula aku rasa jealous tengok result orang lain .. Kenapa la aku tak macam dia orang ? Tapi aku cuba berfikiran positif .. Okey la tu result aku .. Takde C atau D .. Sebab aku jangkakan Math aku dapat C tahu .. 

Math kan musuh tradisi aku .. Tak pernah dapat markah yang elok .. Tapi bila tengok slip kelmarin " Wah ! Bangganya .. Math aku tak dapat C lagi " haha .. Perasan kan ? Takpe bukan selalu aku jadi perasan macam ni ..

Okey la .. Bai ! Eh wait jap .. Result korang macam mana ? Lulus ke gagal ? haha .. Aku tak nak tanya berapa A .. Sebab aku dah bosan dengar ayat tu ..

Monday, 17 December 2012

" Segmen : Review Blog by Budak Jahat "

10 comments:

Saya masuk segmen lagi .. Klau nak masuk tekan je banner tu :) comel budak tu .. hehe ..

Tag semua orang :)



Saturday, 15 December 2012

Segmen Tambah Follower Di Hujung Tahun

37 comments:
Tekan banner kalau nak masuk :)

Followers sekarang ada 104 ..
Target 250 :)


Friday, 14 December 2012

Review : Followers Ke 100 :)

3 comments:

Assalamualaikum dan Annyonghaseyo :)

hah ! Nampak tak gambar kat bawah ni ? Kalau tak nampak .. Sah .. Bila besar nanti jadi cikgu Sejarah ! haha .. Sebenarnya ni follower Hanie yang ke 100 .. * tu pu nak kasi heboh ka ? Eh ?! suka hati la .. Sebok je ..

Sorry sebab mencetak rompak header ni :)

Sebenarnya dah lama Hanie nak review blog adik Anisah ni .. Tapi masa takde pulak .. Maklum la .. Rumah Hanie sekarang ni dah jadi nursery dah .. Penuh dengan budak-budak ..

Oke .. Abaikan yang tu .. Cerita pasal blog Anisah ni kan .. Blog dia teramatlah simple tetapi tetap cantik .. Hanie suka sangat .. Blog dia pun tak penuh dengan gadget-gadget yang entah apa-apa .. Loading pun laju je .. Tak payah nak tunggu lama-lama ..

Anisah ni orang Perak .. Dan yang paling penting PMR candidate untuk tahun depan .. hewhew .. Oke kalau nak tahu lagi .. Pergi la tanya tuan dia sendiri .. hahaha .. Sebab Hanie malas nak ulas panjang-panjang ..

Oh ya .. terlupa pulak .. Hanie nak ucapkan terima kasih banyak-banyak sebab sudi follow blog Hanie yang tak "WOW" ni .. haha .. #untuk semua followers#


Wednesday, 12 December 2012

Streeessss !!

2 comments:
Assalamualaikum & Annyonghaseyo :)

Arghh .. semakin hari semakin dekat dengan tarikh result PMR .. Huhu .. Aku takut la nak pi ambik result tu .. Ayah aku asyik tanya je .. Bila dapat .. Streess aku jadi ! Bila dia tanya target berapa .. Mesti la 8 .. ade ke orang target 1 A ? mesti takde kan ..

Bila dia tanya aku yakin tak dapat 8 .. aku akan jawab

"Berapa-berapa pun tak kisah .. Malas nak kusutkan otak .. hewhew .."
Biar la berapa pun dapat .. Yang penting aku bahagia .. Tapi aku tak puas hati la dengan tarikh .. 19.12.12 kan ? Kenapa awal sangat .. Uhuh .. Buat la 24.12.12 ke .. buat la lewat-lewat sikit tak boleh ke ?

Amboi .. Orang lain excited nak ambik .. Ko nak lewat-lewat pulak .. Aish .. Masalah betol la .. Oke la .. Bye ..



P/S : kanbestkalauakulupaingatanmasahariambikresulttu :)

Saturday, 8 December 2012

"Segmen Follow and Followback by Puteri."

No comments:
Segmen.
Assalamualaikum ~~~ Jom join segmen ni nak tak ?
Ni soalan dari Puteri :)
1. Nama: Iylla Hanie

2. Umur: 15 y/o

3. Status [single, taken, married, etc]: Single

4. Favourite colour: Blue , pink

5. Birthdate: 31 Mac 1997
6. Sweet memories on 2012: Dapat jawab PMR dengan jayanya :)
7. Blogging since: Bulan 10 tahun ni .. *baru lagi :)
8. Crush. Yes or no?: No
9. Still love your ex?: No
10. Is there second chance for your ex?: Nope
11. Height: 165
12. Weight: 42 
13. Interest with Kpop?: Teramat sangat
14. Bestfriends: Effa , Niesa ,Lisha 
15. A friend from childhood: Nadirah
16. Has someone break your heart?: Yes
17. Someone important: My family
18. Last time you cry: Last night ?
19. Do you like my blog?: Very much
20. Any changes that I should do to my blog?: Tak kot . Blog awak dah cukup comel bagi saya :)
Soalan saya :


Kenapa anda ber-blog ?
Minat K-pop ? Kenapa ?
Perkara yang sering lakukan masa lapang ? 
Binatang yang buat awak geli ? 
Benda yang awak paling sayang ?

Tuesday, 4 December 2012

Bertukar Lagi ?

No comments:
Assalamualaikum dan Annyonghaseyo :)

Haha .. tetiba je aku rasa macam nak guna blogskin kelmarin .. But .. Malas nak edit so aku tinggalkan je macam tu .. Kejam tak ? Aku memang malas nak godek kod-2 ni segala .. Aku pun tak tahu kenapa aku jadi malas macam ni .. Kesian .. 

Aku pun pakai je la yang sedia ada .. Bila tukar tu .. Hancus blog aku .. Streeessss .. Tahap dewa aku rasa .. dahlah aku tengah malas .. Dia pulak buat hal .. Nasib baik ada kod yang member aku kasi yang telah siap di-editkan .. So aku cuma pakai dan adjust sikit-2 je .. Huh .. Kalau tak .. aku rase memang hancus macam tu la blog aku ni .. Sape suruh ? Nasib ko la blog dapat tuan pemalas macam aku ni .. hehehe ..

Dan akhirnya blog aku jadi la macam yang korang nampak sekarang ni la  .. Kesian :(

Takpe la asalkan jadi kan ? Header .. Aku nak buat yang baru .. Tetapi atas sebab kegatalan tangan aku men-delete GIMP & Photoshop .. So .. Tak boleh buat .. Kesian ..






P/S : Thanks kat kawan saya :)


Tuesday, 20 November 2012

Lawan Jadi Kawan ?

5 comments:
Assalamualaikum & Annyeonghaseyo :)
Aku tetiba je teringat zaman keperitan aku .. Adesss .. Ayat .. tak boleh blah langsung .. Aku teringat masa zaman aku sekolah rendah aku dulu .. Lucu pulak bila teringat ..

Aku datang Kelantan masa darjah enam .. Awal tahun .. Mula-mula aku tahu yang aku nak pindah "sini" aku stress giler .. Ye la aku dah selesa duk kat rumah lama aku dulu .. Stress aku memang tahap babun tersempit !

Aku ingat bila datang sini .. Semua oke je sampai aku habis UPSR .. Tetapi .. KO la pulak .. Dua tiga hari je oke .. Lepas tu .. huh .. hampeh .. Aku tak tahu ape puncanya sorang budak perempuan ni tak suka aku .. Bukan setakat dia sorang .. dia bawak sekali geng-geng dia .. Hampir semua orang jugak la tak suka aku .. 

Kawan aku cakap .. Dia tak suka aku sebab aku rampas pakwe dia .. Aik ? Aku baru je masuk sekolah tu .. Tak sempat lagi nak tengok budak laki dalam kelas aku tu hensem ke tak .. Kalau hensem boleh la aku adjust .. hehe .. Dia main tuduh je .. Suka hati dia je ..

Bukan salah aku kalau pakwe dia ter-jatuh cinta monyet dengan aku .. Aku tak bersalah oke .. Start pada hari dia .. Dia asyik duk perli-perli aku .. duk marah -marah aku .. Semua yang aku buat .. Semua tak betol .. Sampai aku nak nyanyi dalam tandas sekolah pun dia marah .. *ibaratnye .. bukan betul pun .. hehe ..

Lepas tu bila masuk sekolah menengah .. Dia tak satu sekolah lagi dengan aku .. *lega .. Tetapi .. Kawan-kawan dia pulak duk sekolah dengan aku .. Satu kelas .. argghh .. Stressnye .. Tapi lama-lama .. Kitaorang dah lupa semua tu and jadi kawan .. Rapat jugak la .. Lega pulak aku .. tak perlu nak tadah telinga dengar diaorang sindir aku kan ? hehe ..

Kbai ! ~

Sunday, 18 November 2012

Contest My Top Referral by Blog BingkisanHati

5 comments:


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo :)

Hari sekali lagi aku nak masuk segmen :) hehe .. Jangan jeles  .. Ade orang jemput aku masuk .. So aku masuk la .. Korang nak masuk ke ? Boleh je .. Ade hadiah taw .. Rugi tak masuk ...


Macam biasa .. Kalau nak join .. tekan je banner 2 ..

Friday, 16 November 2012

Musim cuti yang bosan :(

1 comment:
Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo !!

Salam Maal Hijrah semua .. Cuti sekolah ni pegi melancong ke mana ?
Dalam atau luar negara ? Cewah .. Aku jugak la yang duk rumah menghadap laptop dan TV sehari suntuk .. Kesian kan ? Sekarang ni duk sebok layan running man .. Hehe .. Best la .. Suka sangat tengok HaHa ..

Jangan tanya kenapa aku minat HaHa .. oke .. Maaf la aku melalut tengah-tengah malam ni .. Biasa la orang takde kerja .. Mata pun tak akan mengantuk selagi jam tak tunjuk pukul 2 atau 3 pagi .. Lepas tu esok membuta sampai tengah hari  ..

Bertuah kan anak dara ni .. Bukan salah aku .. Salah mata aku yang tak reti bangun awal .. Nak buat macam mana .. Lagi pun time-time cuti sekolah ni takde pape aktiviti yang berfaedah selain membuang masa yang memang aku nak buang pun .. hehe ..

Lepas bangun terus makan .. Eh tak .. Mandi dulu .. Kalau tak .. huh .. berbakul la aku kena bebel dengan mak aku .. Dah la bagun lambat kan ? Sebenarnya .. Untuk selamatkan diri daripada dibebel oleh ibuku itu .. Sebab tu la aku pegi mandi .. Lepas tu makan dan terus makan .. Sampai habis makanan dalam rumah aku tu ..

Aku bukan makan nasi .. Aku makan benda yang mengarut-mengarut .. Macam biskut .. Maggi .. dan sewaktu dengannya .. Lepas tu tidur balik .. dan ulang benda yang sama sampai habis cuti sekolah ..

Oke .. aku dah penat merapu ..
Nite !

Thursday, 15 November 2012

'1st Segmen : Kasi Terjah by Add'

8 comments:

Assalamualaikumm !!!

Hai .. Tengahtengah malam ni .. Mata masih lagi tak ngantuk .. hehe ,, so saya masuk segmen lagi .. Jangan marah ye .. 
Sebenarnye lama dah nak masuk .. Tapi tengah malam ni baru dapat online .. Sedih kan ??? hehe ,,

Oke .. followers saya sekarang ada la dalam 38 orang je ..
Sikit lagi la :(

Kalau nak masuk tekan je banner kat atas tu .. tarikh tutup lambat lagi :)

Saturday, 10 November 2012

Segmen : Jom Jadi Kawan

14 comments:


tekan kalau nk masuk ..

Assalamualaikum ...

Hyep .. Hari ni aku masuk segmen lagi ~~ Asyik-2 masuk segmen .. suke hati la ..
Masuk suke-2 tak boleh ke ??  mengisi masa lapang ...

# Blog akak kemas & cantik ..
# Blog akak pun loading cepat .. Tak payah tunggu lama :)

Thursday, 8 November 2012

What should I do ??

3 comments:
Assalamualaikum & Annyeonghaseyo :)

Urmm .. Cuti sekolah baru bermula kan ? Mesti boring duk kat rumah lepas ni .. Asyik makan , online , tidur je .. Lepas tu pegi jalan-jalan .. Tu je la aktiviti yang aku boleh buat masa cuti ..

Tahun depan form 4 .. Ayah aku sibuk duk tanya aku nak ambik aliran mana .. Ayah aku cakap baik ambik aliran sains .. Tapi cikgu aku cakap aliran sains susah .. Kakak aku suruh ambik sastera .. Wah .. Boleh jadi sasterawan la aku lepas ni .. Tapi dua-dua aku tak minat .. 

Takkan aku nak ambik kejuruteraan kot ? Aishh .. memang out la ! akaun ? Math aku tak pernah dapat markah elok .. So , baik tak payah .. Kalau susah-susah sangat baik aku tak payah masuk sekolah tahun depan .. Itu adalah keputusan yang paling bijak dan bernas setakat ini yang aku ada ..

Ye la .. Result pun tak keluar lagi .. Orang lain duk sibuk suruh aku tentukan aliran apa yang aku nak ambik .. Aishh .. Nak menikmati cuti pun tak boleh .. Hilang mood !

Tapi persoalannya .. Adakah aliran sains itu amat sukar sampai aku boleh sasau bila belajar aliran sains ? Susah sangat ke ? Aku tengok budak-budak yang ambik aliran sains kat sekolah aku macam okey ke .. Takde pulak nampak macam sasau sebab kena belajar bio , fizik & kimia .. 

Antara tiga tu .. yang mana paling susah ? adoi .. malas la nak fikir .. Hentam je la aliran mana-mana pun .. Aku redha je la .. Tapi aku rasa baik ambik sains .. Senang nak kerja .. Tapi masalahnya aku tak minat nak jadi doktor !!

err .. orang ambik aliran sains memang kena jadi doktor je ke ? Urmm .. aku tak tahu la .. Pening*

Kbai !

Segmen : Upkan Follower & Tambah Kenalan

3 comments:
Klik banner untuk join ..

Assalamualaikum ~~

hehe .. aku takde kerja lagi hari ni .. Tambahan lagi aku takde idea nak tulis entry .. So aku masuk je la segmen ni .. 

Segmen ni segmen first diorang  :) aku masuk ni pun saje je suka-2 .. hehe ..  and nak kasi sokongan kat diorang :)





Wednesday, 7 November 2012

Oh tidak !!!

2 comments:
Assalamualaikum & Annyeonghaseyo :)

Adoi .. aku rasa hari ni hari yang paling malang kot bagi aku .. Mana taknye .. tersasul tidur sampai semua orang kat sekolah cari .. hehe .. Ada jamuan akhir tahun hari ni .. Dan aku pulak bangun lambat .. dahla makanan tu aku yang masak .. Huhu .. Baru kalut nak mandi .. Janji pukul 9 :30 .. Tapi sampai dekat pukul 10 dah !! Lepas tu apa lagi member-2 aku pun sibuk duk perli aku ..

Diorang kata betapa syoknya aku masak sampai lewat datang ke sekolah .. Terpaksa la tadah telinga dengar tu semua .. Dah memang silap aku .. Sorry la ! Bukan aku sengaja nak tersasul tidur .. Tapi pagi tadi rasa best sangat tidur .. Aishh .. Nasib baik cikgu tak sampai lagi .. Kalau tak mesti malu habis aku !! 

Memang la ... aku kan ratu tidur .. So jangan salahkan aku jika aku lewat .. hehehe .. Jamuan kali ni memang best dan happening habis la .. Dah banyak tahun aku tunggu nak buat jamuan .. Selama ni asyik tak jadi je .. Sebab budak-budak kelas aku ni macam payah sikit nak bagi kerjasama .. Tu tak termasuk nak suruh bayar lagi .. Lagi la liat diorang nak bayar .. 

Manusia yang paling liat nak bayar adalah manusia yang pakai baju kemeja ke sekolah dan tanpa tudung ! * lelaki .. Huh .. Memang boleh hilang sabar kalau nak suruh diorang bayar .. Aku tak tahu la apa masalah mereka tu .. Tapi takpe la .. At least diorang bayar :) 

Aku tak tahu la bila lagi aku boleh rasa saat-2 macam ni .. Yela .. Masing-2 sibuk nak tukar sekolah kalau result ok .. Mesti aku rindu gila dengan diorang !! Arghhh .. sedih pulak rasa ...

Oke la .. Nak pegi BW pulak .. 
Bye !

Tuesday, 6 November 2012

Monday, 5 November 2012

Segmen ~ Jom jadi followers saya

6 comments:
                   



Klik banner klau nk join :P

Jom la join ramai-2 ..
Syarat-2 dia pun tak susah ..
                       

Sunday, 4 November 2012

Tolong la saya geli !

2 comments:
Assalamualaikum & Annayeonghaseyo !

Aishh .. kaki ku masih lenguh lagi akibat mengukur keluasan mall kelmarin dengan member-2 ku .. * padahal tempat sama je kitaorang lalu .. hehe .. Tapi tetiba je rasa macam takde mood pulak .. Benci betul .. Budak tu yang buat aku hilang mood aku ! Tak guna .. hehe .. Tak sangka pulak boleh terjumpa budak tu kat mall kelmarin ! Kalau tahu dia pun ada dalam mall tu .. Sumpah aku tak akan setuju nak pergi window shopping kelmarin .. Budak tu lelaki .. Dan saya tak suka langsung cara dia layan GF dia aka member saya ..

Aku tahu la diorang tu sweet couple for ever kan ? Tapi tak perlu nak tunjuk sweet depan aku .. Aku geli + tak suka ! Berlagak macam husband dengan wife la pulak kan .. Berlagak caring .. Banyak sangat dah ke pahala sampai nak buat dosa huh ? main suap-2 segala !

Aku try la tegur member aku tu .. Dia cakap dia pun tak suka jugak .. Tapi tak marah pun bila BF dia pegang-2 dia ? Pelik .. Sebab member aku ni .. Macam budak baik sikit la .. Tak biasa buat benda-2 macam tu .. Tapi .. Aku tak tahu la nak cakap apa dengan sikap dia sekarang ni ..

Buat member aku je .. Berlambak couple dalam mall tu duk tunjuk sweet diorang depan publik ! Benci betul la .. Akhlak remaja sekarang makin rosak .. * berdasarkan apa yang aku baca dalam akhbar dan lihat .. Jika tak betul .. Kasi tahu aku ye .. Ye la aku ni pun bukan baik sangat .. hehe ..

That all  (: Bye !
( Sorry kalau-2 ade yang terasa .. Tak bermaksud nak tuju pada sesiapa pun oke ! )

Thursday, 25 October 2012

# Finally :)

No comments:
Asalamualaikum & Annayeonghaseo Chingu-s :)

 Wah .. sukenye hati bila blog kite menjadi :) .. Thanks kat kawan kite sebab kasi kod washed denim kat kite .. Kalau takde dia .. Mesti aku terus pakai blogskin yang entah pape tu . # sebenarnya tak pandai nak edit la # Sedih tak ? hehe .. 

Disebabkan aku sekarang memang takde kerja nak buat .. Pegi sekolah pun tak .. Dah lame dah aku tak pegi .. Almaklum la .. orang baru habis PMR kan ?? hahaha .. Syok gila duk rumah .. Takde orang nak kacau .. Boleh buat macam-2 ..  Dalam seminggu boleh habis tiga buah novel .. Boleh bayang tak betapa takde kerjanya aku selepas PMR ni ..

Kalau orang lain sebok bukak laptop sebab nak isi borang SBP .. Tapi aku ? Sebok nak edit blog ni .. Bagus tak aku ? haha .. Aku malas nak duk asrama .. Entah la .. tak sampai seru lagi kot untuk aku duk asrama .. Aku tak suka duk asrama .. Entah la .. aku terlebih bahagia duk rumah aku .. hehe .. Bukan tak nak berdikari .. Tapi tulah .. memang aku tak .. So jangan paksa .. " takde orang pun yang paksa :P " 

Oke la .. out lu .. Kbai !

( maaf entry ni merapu disebabkan aku xde idea )

Wednesday, 17 October 2012

Pening la !!

No comments:
Assalamualaikum & Annayeong chingu-s ~~!

Urmmm .. aku dah tak taw nak buat apa dah ni .. kelapa  * kepala * pening tahap antarabangsa dah ni .. tengok belog ni kemain comel .. Kaler pink gitu .. tapi .. huh haramm .. tak taw nak godek camne .. Al-maklum la .. org baru nak pakai blogskin la katakan .. hehehe .. 

Aku TERpaksa pakai benda alah ni sebab aku tak taw kat mana nak cari template denim guna interface baru ni .. Baru la konon .. Buat kepala org pening jew .. Kesiankan ? Sediahkan ? haha ..

Tak payah la nak buat interface baru !!! tak nak !! nak yang lama .. yang baru ni banyak menyusahkan je .. tak taw apa la kebaikannye buat interface baru ni .. aishhh .. 

Redha je la .. bukan yang kite buatkan ?


# jgn rentap-2 taw .. Random je ..



 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner