Tuesday, 20 November 2012

Lawan Jadi Kawan ?

5 comments:
Assalamualaikum & Annyeonghaseyo :)
Aku tetiba je teringat zaman keperitan aku .. Adesss .. Ayat .. tak boleh blah langsung .. Aku teringat masa zaman aku sekolah rendah aku dulu .. Lucu pulak bila teringat ..

Aku datang Kelantan masa darjah enam .. Awal tahun .. Mula-mula aku tahu yang aku nak pindah "sini" aku stress giler .. Ye la aku dah selesa duk kat rumah lama aku dulu .. Stress aku memang tahap babun tersempit !

Aku ingat bila datang sini .. Semua oke je sampai aku habis UPSR .. Tetapi .. KO la pulak .. Dua tiga hari je oke .. Lepas tu .. huh .. hampeh .. Aku tak tahu ape puncanya sorang budak perempuan ni tak suka aku .. Bukan setakat dia sorang .. dia bawak sekali geng-geng dia .. Hampir semua orang jugak la tak suka aku .. 

Kawan aku cakap .. Dia tak suka aku sebab aku rampas pakwe dia .. Aik ? Aku baru je masuk sekolah tu .. Tak sempat lagi nak tengok budak laki dalam kelas aku tu hensem ke tak .. Kalau hensem boleh la aku adjust .. hehe .. Dia main tuduh je .. Suka hati dia je ..

Bukan salah aku kalau pakwe dia ter-jatuh cinta monyet dengan aku .. Aku tak bersalah oke .. Start pada hari dia .. Dia asyik duk perli-perli aku .. duk marah -marah aku .. Semua yang aku buat .. Semua tak betol .. Sampai aku nak nyanyi dalam tandas sekolah pun dia marah .. *ibaratnye .. bukan betul pun .. hehe ..

Lepas tu bila masuk sekolah menengah .. Dia tak satu sekolah lagi dengan aku .. *lega .. Tetapi .. Kawan-kawan dia pulak duk sekolah dengan aku .. Satu kelas .. argghh .. Stressnye .. Tapi lama-lama .. Kitaorang dah lupa semua tu and jadi kawan .. Rapat jugak la .. Lega pulak aku .. tak perlu nak tadah telinga dengar diaorang sindir aku kan ? hehe ..

Kbai ! ~

Sunday, 18 November 2012

Contest My Top Referral by Blog BingkisanHati

5 comments:


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo :)

Hari sekali lagi aku nak masuk segmen :) hehe .. Jangan jeles  .. Ade orang jemput aku masuk .. So aku masuk la .. Korang nak masuk ke ? Boleh je .. Ade hadiah taw .. Rugi tak masuk ...


Macam biasa .. Kalau nak join .. tekan je banner 2 ..

Friday, 16 November 2012

Musim cuti yang bosan :(

1 comment:
Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo !!

Salam Maal Hijrah semua .. Cuti sekolah ni pegi melancong ke mana ?
Dalam atau luar negara ? Cewah .. Aku jugak la yang duk rumah menghadap laptop dan TV sehari suntuk .. Kesian kan ? Sekarang ni duk sebok layan running man .. Hehe .. Best la .. Suka sangat tengok HaHa ..

Jangan tanya kenapa aku minat HaHa .. oke .. Maaf la aku melalut tengah-tengah malam ni .. Biasa la orang takde kerja .. Mata pun tak akan mengantuk selagi jam tak tunjuk pukul 2 atau 3 pagi .. Lepas tu esok membuta sampai tengah hari  ..

Bertuah kan anak dara ni .. Bukan salah aku .. Salah mata aku yang tak reti bangun awal .. Nak buat macam mana .. Lagi pun time-time cuti sekolah ni takde pape aktiviti yang berfaedah selain membuang masa yang memang aku nak buang pun .. hehe ..

Lepas bangun terus makan .. Eh tak .. Mandi dulu .. Kalau tak .. huh .. berbakul la aku kena bebel dengan mak aku .. Dah la bagun lambat kan ? Sebenarnya .. Untuk selamatkan diri daripada dibebel oleh ibuku itu .. Sebab tu la aku pegi mandi .. Lepas tu makan dan terus makan .. Sampai habis makanan dalam rumah aku tu ..

Aku bukan makan nasi .. Aku makan benda yang mengarut-mengarut .. Macam biskut .. Maggi .. dan sewaktu dengannya .. Lepas tu tidur balik .. dan ulang benda yang sama sampai habis cuti sekolah ..

Oke .. aku dah penat merapu ..
Nite !

Thursday, 15 November 2012

'1st Segmen : Kasi Terjah by Add'

8 comments:

Assalamualaikumm !!!

Hai .. Tengahtengah malam ni .. Mata masih lagi tak ngantuk .. hehe ,, so saya masuk segmen lagi .. Jangan marah ye .. 
Sebenarnye lama dah nak masuk .. Tapi tengah malam ni baru dapat online .. Sedih kan ??? hehe ,,

Oke .. followers saya sekarang ada la dalam 38 orang je ..
Sikit lagi la :(

Kalau nak masuk tekan je banner kat atas tu .. tarikh tutup lambat lagi :)

Saturday, 10 November 2012

Segmen : Jom Jadi Kawan

14 comments:


tekan kalau nk masuk ..

Assalamualaikum ...

Hyep .. Hari ni aku masuk segmen lagi ~~ Asyik-2 masuk segmen .. suke hati la ..
Masuk suke-2 tak boleh ke ??  mengisi masa lapang ...

# Blog akak kemas & cantik ..
# Blog akak pun loading cepat .. Tak payah tunggu lama :)

Thursday, 8 November 2012

What should I do ??

3 comments:
Assalamualaikum & Annyeonghaseyo :)

Urmm .. Cuti sekolah baru bermula kan ? Mesti boring duk kat rumah lepas ni .. Asyik makan , online , tidur je .. Lepas tu pegi jalan-jalan .. Tu je la aktiviti yang aku boleh buat masa cuti ..

Tahun depan form 4 .. Ayah aku sibuk duk tanya aku nak ambik aliran mana .. Ayah aku cakap baik ambik aliran sains .. Tapi cikgu aku cakap aliran sains susah .. Kakak aku suruh ambik sastera .. Wah .. Boleh jadi sasterawan la aku lepas ni .. Tapi dua-dua aku tak minat .. 

Takkan aku nak ambik kejuruteraan kot ? Aishh .. memang out la ! akaun ? Math aku tak pernah dapat markah elok .. So , baik tak payah .. Kalau susah-susah sangat baik aku tak payah masuk sekolah tahun depan .. Itu adalah keputusan yang paling bijak dan bernas setakat ini yang aku ada ..

Ye la .. Result pun tak keluar lagi .. Orang lain duk sibuk suruh aku tentukan aliran apa yang aku nak ambik .. Aishh .. Nak menikmati cuti pun tak boleh .. Hilang mood !

Tapi persoalannya .. Adakah aliran sains itu amat sukar sampai aku boleh sasau bila belajar aliran sains ? Susah sangat ke ? Aku tengok budak-budak yang ambik aliran sains kat sekolah aku macam okey ke .. Takde pulak nampak macam sasau sebab kena belajar bio , fizik & kimia .. 

Antara tiga tu .. yang mana paling susah ? adoi .. malas la nak fikir .. Hentam je la aliran mana-mana pun .. Aku redha je la .. Tapi aku rasa baik ambik sains .. Senang nak kerja .. Tapi masalahnya aku tak minat nak jadi doktor !!

err .. orang ambik aliran sains memang kena jadi doktor je ke ? Urmm .. aku tak tahu la .. Pening*

Kbai !

Segmen : Upkan Follower & Tambah Kenalan

3 comments:
Klik banner untuk join ..

Assalamualaikum ~~

hehe .. aku takde kerja lagi hari ni .. Tambahan lagi aku takde idea nak tulis entry .. So aku masuk je la segmen ni .. 

Segmen ni segmen first diorang  :) aku masuk ni pun saje je suka-2 .. hehe ..  and nak kasi sokongan kat diorang :)





Wednesday, 7 November 2012

Oh tidak !!!

2 comments:
Assalamualaikum & Annyeonghaseyo :)

Adoi .. aku rasa hari ni hari yang paling malang kot bagi aku .. Mana taknye .. tersasul tidur sampai semua orang kat sekolah cari .. hehe .. Ada jamuan akhir tahun hari ni .. Dan aku pulak bangun lambat .. dahla makanan tu aku yang masak .. Huhu .. Baru kalut nak mandi .. Janji pukul 9 :30 .. Tapi sampai dekat pukul 10 dah !! Lepas tu apa lagi member-2 aku pun sibuk duk perli aku ..

Diorang kata betapa syoknya aku masak sampai lewat datang ke sekolah .. Terpaksa la tadah telinga dengar tu semua .. Dah memang silap aku .. Sorry la ! Bukan aku sengaja nak tersasul tidur .. Tapi pagi tadi rasa best sangat tidur .. Aishh .. Nasib baik cikgu tak sampai lagi .. Kalau tak mesti malu habis aku !! 

Memang la ... aku kan ratu tidur .. So jangan salahkan aku jika aku lewat .. hehehe .. Jamuan kali ni memang best dan happening habis la .. Dah banyak tahun aku tunggu nak buat jamuan .. Selama ni asyik tak jadi je .. Sebab budak-budak kelas aku ni macam payah sikit nak bagi kerjasama .. Tu tak termasuk nak suruh bayar lagi .. Lagi la liat diorang nak bayar .. 

Manusia yang paling liat nak bayar adalah manusia yang pakai baju kemeja ke sekolah dan tanpa tudung ! * lelaki .. Huh .. Memang boleh hilang sabar kalau nak suruh diorang bayar .. Aku tak tahu la apa masalah mereka tu .. Tapi takpe la .. At least diorang bayar :) 

Aku tak tahu la bila lagi aku boleh rasa saat-2 macam ni .. Yela .. Masing-2 sibuk nak tukar sekolah kalau result ok .. Mesti aku rindu gila dengan diorang !! Arghhh .. sedih pulak rasa ...

Oke la .. Nak pegi BW pulak .. 
Bye !

Tuesday, 6 November 2012

Monday, 5 November 2012

Segmen ~ Jom jadi followers saya

6 comments:
                   



Klik banner klau nk join :P

Jom la join ramai-2 ..
Syarat-2 dia pun tak susah ..
                       

Sunday, 4 November 2012

Tolong la saya geli !

2 comments:
Assalamualaikum & Annayeonghaseyo !

Aishh .. kaki ku masih lenguh lagi akibat mengukur keluasan mall kelmarin dengan member-2 ku .. * padahal tempat sama je kitaorang lalu .. hehe .. Tapi tetiba je rasa macam takde mood pulak .. Benci betul .. Budak tu yang buat aku hilang mood aku ! Tak guna .. hehe .. Tak sangka pulak boleh terjumpa budak tu kat mall kelmarin ! Kalau tahu dia pun ada dalam mall tu .. Sumpah aku tak akan setuju nak pergi window shopping kelmarin .. Budak tu lelaki .. Dan saya tak suka langsung cara dia layan GF dia aka member saya ..

Aku tahu la diorang tu sweet couple for ever kan ? Tapi tak perlu nak tunjuk sweet depan aku .. Aku geli + tak suka ! Berlagak macam husband dengan wife la pulak kan .. Berlagak caring .. Banyak sangat dah ke pahala sampai nak buat dosa huh ? main suap-2 segala !

Aku try la tegur member aku tu .. Dia cakap dia pun tak suka jugak .. Tapi tak marah pun bila BF dia pegang-2 dia ? Pelik .. Sebab member aku ni .. Macam budak baik sikit la .. Tak biasa buat benda-2 macam tu .. Tapi .. Aku tak tahu la nak cakap apa dengan sikap dia sekarang ni ..

Buat member aku je .. Berlambak couple dalam mall tu duk tunjuk sweet diorang depan publik ! Benci betul la .. Akhlak remaja sekarang makin rosak .. * berdasarkan apa yang aku baca dalam akhbar dan lihat .. Jika tak betul .. Kasi tahu aku ye .. Ye la aku ni pun bukan baik sangat .. hehe ..

That all  (: Bye !
( Sorry kalau-2 ade yang terasa .. Tak bermaksud nak tuju pada sesiapa pun oke ! )
 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner