Thursday, 28 March 2013

Kalau tak buat tak boleh ke ?

Assalamualaikum dan Annyonghaseyo :)


Waaa .... Aku rasa aku dah jatuh chenta kot dengan dia ni .. Hensem giler .. *melting* setiap kali tengok Kevin .. (gambar diambil dari google je) haha... Belog aku pun dah bertukar.. Sakit la pulak rentina mata aku bila tengok kaler pink ni.. Tapi takpe la.. aku tak tahu nak letak kaler ape dah.. So aku belasah je la ..

Minggu lepas sebelum cuti.. cikgu sekolah Hanie kononnye buat ujian penilaian la.. Nak tengok kemampuan pelajar yang belajar selama tiga bulan ni kan.. Mula-mula rileks je.. Hanie boleh siap layan novel lagi masa exam weeks hari tu.. Kononnye boleh jawab la semua soalan yang cikgu kasi.. *Bajet pandai*

Masa exam lagi best.. Satu kelas sepakat nak meniru.. Hahaha.. Teruk la budak-budak ni.. Pandai je diorang susun meja rapat-rapat..#cakap kat orang dia pun sama jugak!# takde la kuat sangat meniru.. Meniru sikit-sikit je.. haha.. Kelas Hanie kira oke la kot.. sebab takde la buat nota selit bawah alas meja masa exam.. Kalau kelas lain.. Siap buat perbincangan lagi.. hahaha.. Dasyatkan! memang pun..

Itu adalah perkara biasa bila exam.. Tapi kita orang tengok cikgu jugak nak buat kerja men-copy dan paste.. Kalau main belasah je.. Nanti kantoi... Lagi parah.. Tapi meniru pun failed jugak..Takde maknanye meniru pun.. hahaha.. Semua macam terkejut kot bila tengok result diorang .. 

Ye la .. selama ni mana pernah dapat G.. Paling teruk pun dapat D je.. uwaaa...*ambil tisu lap air mata.. Semua buat muka tak percaya bila tengok buku rekod..haha.. Kalau takde exam tak boleh ke ?*buat sekolah sendiri kalau tak nak ambik exam okey?* Aish .. penat la .. asyik exam je.. *kau tak payah pegi sekolah la Hanie.. Banyak bunyi pulak ! ok fine..

Moral of the story is.. Tak payah la nak meniru .. Tak dapat apa pun.. ye la.. Kalau meniru yang pandai takpa la.. Ni meniru dengan orang yang otak sama gred je. memang failed la .. hahah ...

Kbai !!!

No comments:

 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner