Friday, 23 August 2013

Kerja Kursus Akaun Bikin Kusut !!

1 comment:
Assalamualaikum dan Annyong ~~









Hyep...Sekarang aku rasa macam nak gila pun ada jugak ni.. Mula-mula masuk sekolah lepas cuti raya hari tu .. Cikgu dah kasi kerja kursus.. Oh tidak!!! Patutnya kerja kursus tu cikgu kasi sebelum cuti raya hari tu lagi.. Sekarang hanya tinggal sebulan je lagi sebelum cikgu nak kutip kerja kursus tu.. Orang buat dalam masa 2 bulan.. Tapi aku terpaksa buat dalam masa sebulan...

Tapi aku tak tak tahu nak buat macam mana..*sigh* Masa cikgu explain hari tu pun aku blur lagi... Aku masih tak dapat bayangkan macam mana bentuk kerja kursus tu.. Aku dah try tanya cikgu.. Takde ke contoh kerja kursus senior-senior yang tahun lepas sebab nak tengok dokumen yang perlu dibuat.. Tapi cikgu kata takde pulak !

Lepas tu aku try la google.. *maklum la zaman dah moden*.. Tapi hasilnya tetap negetif..*hantuk kepala kat meja*Macam mana ni?? Nak tanya member pun..Diorang pun blur macam aku jugak ! Dah la kena guna Excel ! Aduhai ... Nasib-nasib...

Bila jadi macam ni aku rasa macam nak drop je subjek ni tahu tak ! Ade pun buat menyemak je ! Hehehe..
Ada tak siapa-siapa yang belajar akaun? Please~~ I really need your help !!!
Tak lama lagi aku rasa aku pun akan gigit laptop aku macam dia jugak.. Hihihi ... :)

Monday, 5 August 2013

Selamat Hari Raya Semua

1 comment:

Assalamualaikum dan Annyeong !!!


Rembat dari Mr.Google

Masa cepat je berlalu pergi kan? Sedar tak sedar tinggal tiga hari lagi nak raya ! Wah..tak sabar nak raya..Tak sabar nak berkumpul dengan sepupu-sepupu aku..part paling best masa malam raya..Semua masuk dapur untuk masak.. Tak sabarnya!!!
Oh ya!Lupa nak tanya..Baju raya dah siap beli ke?Langsir dah pasang??Kuih raya dah siap??Buat ke beli??Kalau beli..Kita sama! sebab tahun ni mak Hanie malas nak buat sebab dia kata bukan nak beraya kat rumah pun..Okey baiklah..
Cerita part baju raya nikan..Hanie rasa macam nak cekik-cekik je adik Hanie yang lelaki tu..Kalau bab shopping..Kalah budak perempuan..Kalau beli baju yang murah-murah takpe la pulak .. Ni seluar dia saje dah tiga ratus lebih..*lari bajet*Tu belum masuk kasut dengan baju lagi..memang lima ratus tu untuk dia sorang!
Hello~~ingat ayah dia tu ada pangkat Tan Sri plus ada syarikat besar plus harta banyak tujuh keturunan tak habis makan ke apa!?*Letih*Beli baju tak tengok harga ke apa dia ni? Main rembat je..Nasib baik adik-beradik aku ada empat orang je..Kalau satu team bola??Harus ayah aku mati berdiri kat supermarket tu..hahaha*jahatnya mulut*
Lepas beli baju tu..Habis-habisan dia kena sindir dengan Hanie..Padan muka!Sape cari pasal kan??
Okey la..Dah malas nak tulis..Buang karan je!!!

Selamat hari raya!Maaf zahir dan batin..*nak duit raya boleh???*

 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner