Thursday, 20 December 2012

Saya Okey .

5 comments:

<3, asian, asian fashion, beautiful, blonde



Assalamualaikum dan Annyonghaseyo :)

Hai ! Tengah buat ape ? Baju sekolah dah beli ? Belum ? Korang tak nak pegi sekolah ke ? hehe ..

Okey .. Saya nak ucapkan tahniah kepada calon PMR yang berjaya mengutip A   dalam PMR hari tu .. At least ada jugak A kan ? Dari pada takde langsung ? Betol tak ? Tak kira la berapa A yang korang sempat kutip .. Yang takde A tu .. Jangan la sedih sangat .. Bukan mati pun tak dapat A .. Boleh je teruskan persekolahan macam biasa ..

Aku pun bukan banyak sangat dapat A .. Boleh la .. Cukup-cukup makan je .. Tapi .. Aku tetap bangga dengan keputusan aku .. Dah aku main-main sangat masa mula-mula .. Tu je la yang aku dapat .. Padan muka .. 

Masa nak ambik result tu .. Boleh tahan jugak la jantung aku ni .. Laju je .. Dup dap dup dap .. Terketar lutut aku .. haha .. Sebab tu aku tak pegi ambik result aku .. Aku suruh ibu aku yang pegi ambik .. Takut tahu ! 

Mula-mula aku rasa jealous tengok result orang lain .. Kenapa la aku tak macam dia orang ? Tapi aku cuba berfikiran positif .. Okey la tu result aku .. Takde C atau D .. Sebab aku jangkakan Math aku dapat C tahu .. 

Math kan musuh tradisi aku .. Tak pernah dapat markah yang elok .. Tapi bila tengok slip kelmarin " Wah ! Bangganya .. Math aku tak dapat C lagi " haha .. Perasan kan ? Takpe bukan selalu aku jadi perasan macam ni ..

Okey la .. Bai ! Eh wait jap .. Result korang macam mana ? Lulus ke gagal ? haha .. Aku tak nak tanya berapa A .. Sebab aku dah bosan dengar ayat tu ..

Monday, 17 December 2012

" Segmen : Review Blog by Budak Jahat "

10 comments:

Saya masuk segmen lagi .. Klau nak masuk tekan je banner tu :) comel budak tu .. hehe ..

Tag semua orang :)



Saturday, 15 December 2012

Segmen Tambah Follower Di Hujung Tahun

37 comments:
Tekan banner kalau nak masuk :)

Followers sekarang ada 104 ..
Target 250 :)


Friday, 14 December 2012

Review : Followers Ke 100 :)

3 comments:

Assalamualaikum dan Annyonghaseyo :)

hah ! Nampak tak gambar kat bawah ni ? Kalau tak nampak .. Sah .. Bila besar nanti jadi cikgu Sejarah ! haha .. Sebenarnya ni follower Hanie yang ke 100 .. * tu pu nak kasi heboh ka ? Eh ?! suka hati la .. Sebok je ..

Sorry sebab mencetak rompak header ni :)

Sebenarnya dah lama Hanie nak review blog adik Anisah ni .. Tapi masa takde pulak .. Maklum la .. Rumah Hanie sekarang ni dah jadi nursery dah .. Penuh dengan budak-budak ..

Oke .. Abaikan yang tu .. Cerita pasal blog Anisah ni kan .. Blog dia teramatlah simple tetapi tetap cantik .. Hanie suka sangat .. Blog dia pun tak penuh dengan gadget-gadget yang entah apa-apa .. Loading pun laju je .. Tak payah nak tunggu lama-lama ..

Anisah ni orang Perak .. Dan yang paling penting PMR candidate untuk tahun depan .. hewhew .. Oke kalau nak tahu lagi .. Pergi la tanya tuan dia sendiri .. hahaha .. Sebab Hanie malas nak ulas panjang-panjang ..

Oh ya .. terlupa pulak .. Hanie nak ucapkan terima kasih banyak-banyak sebab sudi follow blog Hanie yang tak "WOW" ni .. haha .. #untuk semua followers#


Wednesday, 12 December 2012

Streeessss !!

2 comments:
Assalamualaikum & Annyonghaseyo :)

Arghh .. semakin hari semakin dekat dengan tarikh result PMR .. Huhu .. Aku takut la nak pi ambik result tu .. Ayah aku asyik tanya je .. Bila dapat .. Streess aku jadi ! Bila dia tanya target berapa .. Mesti la 8 .. ade ke orang target 1 A ? mesti takde kan ..

Bila dia tanya aku yakin tak dapat 8 .. aku akan jawab

"Berapa-berapa pun tak kisah .. Malas nak kusutkan otak .. hewhew .."
Biar la berapa pun dapat .. Yang penting aku bahagia .. Tapi aku tak puas hati la dengan tarikh .. 19.12.12 kan ? Kenapa awal sangat .. Uhuh .. Buat la 24.12.12 ke .. buat la lewat-lewat sikit tak boleh ke ?

Amboi .. Orang lain excited nak ambik .. Ko nak lewat-lewat pulak .. Aish .. Masalah betol la .. Oke la .. Bye ..



P/S : kanbestkalauakulupaingatanmasahariambikresulttu :)

Saturday, 8 December 2012

"Segmen Follow and Followback by Puteri."

No comments:
Segmen.
Assalamualaikum ~~~ Jom join segmen ni nak tak ?
Ni soalan dari Puteri :)
1. Nama: Iylla Hanie

2. Umur: 15 y/o

3. Status [single, taken, married, etc]: Single

4. Favourite colour: Blue , pink

5. Birthdate: 31 Mac 1997
6. Sweet memories on 2012: Dapat jawab PMR dengan jayanya :)
7. Blogging since: Bulan 10 tahun ni .. *baru lagi :)
8. Crush. Yes or no?: No
9. Still love your ex?: No
10. Is there second chance for your ex?: Nope
11. Height: 165
12. Weight: 42 
13. Interest with Kpop?: Teramat sangat
14. Bestfriends: Effa , Niesa ,Lisha 
15. A friend from childhood: Nadirah
16. Has someone break your heart?: Yes
17. Someone important: My family
18. Last time you cry: Last night ?
19. Do you like my blog?: Very much
20. Any changes that I should do to my blog?: Tak kot . Blog awak dah cukup comel bagi saya :)
Soalan saya :


Kenapa anda ber-blog ?
Minat K-pop ? Kenapa ?
Perkara yang sering lakukan masa lapang ? 
Binatang yang buat awak geli ? 
Benda yang awak paling sayang ?

Tuesday, 4 December 2012

Bertukar Lagi ?

No comments:
Assalamualaikum dan Annyonghaseyo :)

Haha .. tetiba je aku rasa macam nak guna blogskin kelmarin .. But .. Malas nak edit so aku tinggalkan je macam tu .. Kejam tak ? Aku memang malas nak godek kod-2 ni segala .. Aku pun tak tahu kenapa aku jadi malas macam ni .. Kesian .. 

Aku pun pakai je la yang sedia ada .. Bila tukar tu .. Hancus blog aku .. Streeessss .. Tahap dewa aku rasa .. dahlah aku tengah malas .. Dia pulak buat hal .. Nasib baik ada kod yang member aku kasi yang telah siap di-editkan .. So aku cuma pakai dan adjust sikit-2 je .. Huh .. Kalau tak .. aku rase memang hancus macam tu la blog aku ni .. Sape suruh ? Nasib ko la blog dapat tuan pemalas macam aku ni .. hehehe ..

Dan akhirnya blog aku jadi la macam yang korang nampak sekarang ni la  .. Kesian :(

Takpe la asalkan jadi kan ? Header .. Aku nak buat yang baru .. Tetapi atas sebab kegatalan tangan aku men-delete GIMP & Photoshop .. So .. Tak boleh buat .. Kesian ..






P/S : Thanks kat kawan saya :)


 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner